Αρχική » Ψηφιακά βιβλία » Επιστημονικά » Όλα για τα Μπονσάι

Όλα για τα Μπονσάι

Έκδοση:

Σύνοψη


Πρόκειται για αρχαία Ασιατική τέχνη. Προήλθε από την Κίνα, αλλά διαδόθηκε και στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, π.χ. Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Ινδονησία, όπου αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα εθνικά στυλ. Στην Ευρώπη ήρθε το 18ο αιώνα, ενώ άρχισε να γίνεται δημοφιλής παγκοσμίως μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα τα Bonsai παράγονται μαζικά, σε πιο προσιτές τιμές, αλλά σε βάρος της ποιότητας.
Bonsai σημαίνει δέντρο σε δοχείο. Πρόκειται για μινιατούρα ενός δέντρου ή θάμνου σε αβαθές δοχείο, που προσθέτει ομορφιά και γοητεία σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού τοποθετηθεί. Σε αυτούς που τα μεγαλώνουν προσφέρουν χαλάρωση και ευχαρίστηση, ενώ σε αυτούς που τα δημιουργούν δίνουν τη δυνατότητα αυτοέκφρασης.
Πρακτικά όλα τα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό Bonsai αλλά υπάρχουν είδη που ανταποκρίνονται καλύτερα από άλλα. Μπορούν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια (ιδιαίτερα κάποια δέντρα ζουν για εκατοντάδες χρόνια). Το μικρό μέγεθός τους επιτρέπει να τα τοποθετήσουμε σε περιορισμένο χώρο και να τα μετακινούμε εύκολα όποτε χρειαστεί. Επειδή όμως είναι φυτεμένα σε ρηχά δοχεία, χρειάζονται πιο συχνή παρακολούθηση για να διατηρηθούν εύρωστα. Όλα τα Bonsai δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό εξαρτάται από το είδος τους. Κάποια μπορούν να ζήσουν στο μειωμένο φως και την ξηρή ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων, ενώ άλλα χρειάζονται το χειμερινό ψύχος για να διατηρήσουν την ευρωστία τους.

Στοιχεία


ISBN: 9791220826211
 Αριθμός σελίδων φυσικού βιβλίου64
Χρονολογία αρχικής έκδοσης: 2010
Σύνολο λέξεων: 10.746
Γλώσσα: Ελληνικά
Δομήreflowable
 ΠροστασίαDigital Watermark

Βιβλία του Εκδοτικού Οίκου

Scroll to Top