Αρχική » Ψηφιακά βιβλία » Μαγειρική - Οίνος » Η «Πολυστάφυλλος» Πελοπόννησος & τα Οινοποιεία της! – Discovering the Wineries of Peloponnese

Η «Πολυστάφυλλος» Πελοπόννησος & τα Οινοποιεία της! – Discovering the Wineries of Peloponnese

Ένα διαχρονικό ταξίδι στην αμπελουργική Πελοπόννησο με ξεναγό τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου

Σύνοψη


Ένα πολυτελές ψηφιακό δίγλωσσο πολυτελές Λεύκωμα που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Πελοποννήσου & Κεφαλονιάς, ΕΝΟΑΠ. Μέσα από τις σελίδες του, η Πελοπόννησος μας περιμένει με ανοικτή αγκαλιά να γνωρίσουμε τους ιστορικούς της αμπελώνες και τα σύγχρονα οινοποιεία της. Από τα πανίσχυρα Βασίλεια του Αγαμέμνονα, του Νέστορα, των Μυκηνών, το Μεσαίωνα της Μαλβαζίας και τις περιπέτειες της σταφίδας, μέχρι την φυλλοξηρική και Οθωμανική κυριαρχία, η αμπελουργική κληρονομιά 4000 χρόνων παραμένει ανεξίτηλη στο χρόνο.
Σήμερα με νέες φυτεύσεις, σύγχρονη τεχνολογία, έμπειρους οινολόγους, δεκάδες επισκέψιμα οινοποιεία και πνεύμα ποιοτικής ανανέωσης, η Πελοπόννησος ζει στους ρυθμούς του Αγιωργίτικου, του Ροδίτη, του Μοσχοφίλερου, της Μαυροδάφνης, της Κυδωνίτσας, της Ρομπόλας και άλλων εκλεκτών σταφυλιών αντιπροσωπεύοντας το 30% της ελληνικής οινοπαραγωγής.

Στοιχεία


ISBN: 9788828345855
 Αριθμός σελίδων φυσικού βιβλίου220
Χρονολογία αρχικής έκδοσης: 2018
Σύνολο λέξεων: 30.162
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά
Δομήfixed-layout
 ΠροστασίαDigital Watermark

Βιβλία του Συγγραφέα

Scroll to Top