Αρχική » Συγγραφείς » Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Βιογραφικό


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Harvard και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης ΜΙΤ και διδακτορικές σπουδές στην Βιοϊατρική Τεχνολογία (Harvard-MIT). Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα νοσοκομεία της Βοστώνης, στον τομέα της Αιμοδυναμικής της καρδιάς και των αγγείων. Παράλληλα διετέλεσε επί τριετία επιστημονικός σύμβουλος φημισμένων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

Επίσης, σπούδασε Θεολογία στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και είναι διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την Βιοηθική. Τον Νοέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 1993 ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, του οποίου είναι έκτοτε και πρόεδρος, από δε το 1998 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το έτος 2010 ίδρυσε την πρώτη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα με το όνομα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Η ιερατική του πορεία ξεκίνησε από το Άγιον Όρος, συνεχίσθηκε στο αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως στην Αθήνα, όπου διακόνησε για 14 χρόνια. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη το 2004.

Στοιχεία


Ιστοσελίδα: http://www.imml.gr

Όλα τα βιβλία του Συγγραφέα

Scroll to Top